ON SOM?

Som a la vila de Seròs, població amb menys de 2.000 habitants situada estratègicament al sector sud-oest del Segrià, al mig del Baix Segre.

Les nostres terres, regades pel riu Segre i també pel canal d’Aragó i Catalunya, són fèrtils i disposen de recursos naturals agropecuaris que es complementen amb el territori miner del Montmaneu, el cim més alt del Baix Segrià amb 494,5 metres.

S’hi pot accedir des de Lleida per la A-2 direcció a Saragossa, desviant-se, després de passar per Alcarràs, per la carretera local LP-7041. Per Seròs també passa la comarcal C-242 de Maials a Fraga.

CIM DE MONTMANEU

El tossal de Montmaneu és el cim més alt del Baix Segrià, amb una altura de 494 m. Les magnífiques vistes abasten el pla de Lleida, la serra de Picarda, el Segre i les terres de Mequinensa i la franja de ponent separades per l’Ebre. Des de la vila de Seròs surten diversos itineraris per accedir-hi.

L’AIGUABARREIG

La confluència del Segre, Cinca i l’Ebre constitueix l’Aiguabarreig, la més gran confluència fluvial de la península ibèrica i un paratge de gran riquesa natural. Està delimitat pel curs del riu Cinca en el límit de la comarca del Baix Cinca, pel curs del riu Segre entre el pont de Seròs, la Granja d’Escarp, al Segrià i Mequinensa (Baix Cinca).

L’àmplia làmina d’aigua de l’Aiguabarreig, amb freqüents illetes i canyissars que la poblen, és l’hàbitat idoni per a multitud d’ocells, tant sedentaris com migratoris.

Combina vegetació de ribera i terres conreades, principalment de fruiters de fruita dolça: pomeres, presseguers, pereres i moltes altres. En aquest paisatge també sovintegen les plantacions de xops, farratges i cereals d’estiu.

VALORS DEL TERRITORI

  • Des del CLUB CICLISTA SERÒS i la seva organització us volem convidar a venir i gaudir de tot el que representa per nosaltres el fet de la Montmaneu 494, prova esportiva de bici de btt, amb la presentació d’uns valors de la seva gent i del tarannà de tradició ciclista de la població.

 

Llegir més

Es per això, que sabem que com activitat esportiva suposa un impacte humà, molèsties a la fauna… i volem fer un retorn envers al que tenim que és el nostre territori.
Des de l’Equip Organitzador de la Montmaneu 494 seguirem amb l’aposta que ja vam desenvolupar en altres activitats, conjuntament amb totes les entitats i associacions locals on hi és representada la voluntat per esdevenir un retorn a la societat, redactant un
document de VALORS AL TERRITORI.

Volem que tots i cadascuns dels participants i acompanyants que vingueu a la Montmaneu 494 ens feu costat per conscienciar i sensibilitzar del respecte de l’entorn que tenim i que cal cuidar-lo per poder disfrutar de totes les seves possibilitats.

Creiem que es el nostre deure donar-lo a conèixer i que la gent hi contribueixi, no essent cap normativa sinó petits suggeriments per millorar el nostre entorn.

La natura té diversitat

Amb la prova Montmaneu 494, volem donar a conèixer la bellesa paisatgística de Seròs i el cim de montmaneu.
Per aquesta única raó, la diversitat biològica d’aquest petit espai que tenim per gaudir de continuar la seva existència per les properes generacions. Les persones humanes i la seva cultura han de vetllar per a protegir-la i respectar-la.
El respecte és el nexe i eix de treball per nosaltres com Organització.

Usos de les vies de comunicació

La Montmaneu 494, volem que sigui un nou esdeveniment per descobrir racons del Terme Municipal de la Vila de Seròs, amb tots els vials que conecten i alhora ens serveixen de comunicació, amb tota la diversitats de senders, corriols, camins d’usos ramaders i camins de titularitat pública i també de privats si s’escau.

L’ús exclusiu dels camins privats el dia de la Montmaneu 494 si per causes que facin com a últim recurs pasar-hi, està subjecta a la sol·licitud per part de l’Organització i el vist i plau del propietari amb dret de pas.
Volem transmetre que la seva utilització la resta de l’any està restringida a usos particulars i privats, evitant de passar-hi el menys possible sinó es necessari.

S’han fet neteja i arranjaments de diversos senders i alhora un treball de no afectació amb la fauna i animals que hi són presents.

Tarannà humà

Volem destacar que la gent de Seròs i tots el que integrem aquest projecte ens agradaria molt poder compartir tot l’esdeveniment conjuntament amb tots/tes participants per aquest dia tenint una convivència de respecte.

Recordeu que com petit poble el dia a dia continua per a molts dels seus veïns i veïnes amb les seves tasques, respecteu on deixeu el cotxe davant de portes de garatges, tenim uns aparcaments ben delimitats.

Sigueu benvinguts i benvingudes i disfruteu de la Montmaneu 494


Tasques que vols realitzar:
ARRIBADA / METASERVEISACTIVITATS LÚDIQUES

He llegit i accepto la política de privacitat

Tractem la informació que ens facilita per tal d'enviar-li publicitat relacionada amb els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, correu electrònic o telèfon) i convidar-lo a esdeveniments organitzats per l'empresa. Les dades proporcionades es conservaran mentre no sol·liciti el cessament de l'activitat. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir confirmació sobre si en CLUB CICLISTA SERÒS estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessaris per als fins que van ser recollides.

*Tots els voluntaris i voluntàries tindran un obsequi d'agraïment